III. Hollandiai Diaszpóra Iskolatábor meghívó

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Hollandiai Diaszpóra Iskolatábor, melyre szeretettel várjuk a magyar származású gyermekeket és segítő szülőket! Az idei tábor különleges lesz, hiszen az Olimpiai játékok történetével és a híres magyar olimpikonokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Helyszín: 3898 LP Zeewolde, Harderdijk 12
Időpont: 2024. október 27 – november 02.
https://harderhaven.scouting.nl/

Programok és foglalkozások:

A délelőttök az olimpiai játékok és a magyar olimpikonok történetével fognak telni. Az iskolák által vezetett foglalkozások során a gyermekek nem csak tanulhatnak, de kézműves foglalkozások keretében saját alkotásaikkal is kifejezhetik kreativitásukat, miközben új barátokat szereznek!

A kora délutáni órákban a magyar kultúra és képzőművészet kerül a középpontba. A résztvevők megismerkedhetnek a népi hagyományokkal, néptánccal és egyéb kulturális kincseinkkel. Ezt követően izgalmas cserkész foglalkozások következnek, ahol a gyermekek cserkésztudásukat is fejleszthetik.

Az esték mindig különlegesek lesznek, hiszen tábortűz körül gyűlünk össze, ahol dalokkal, történetekkel és közös játékokkal zárjuk a napot. Ez az élmény garantáltan emlékezetes marad minden résztvevő számára!

Szállás és részvétel:

A gyermekek kényelmes szobákban lesznek elszállásolva, házban, de azok, akik igazi cserkészélményre vágynak, sátorozhatnak is. A cserkészek számára erősen ajánlott a sátrazás, így igazi tábori hangulatot teremtünk.

Segítő szülők jelentkezését is várjuk! Bár a tábor elsősorban gyermekeknek szól, szívesen látunk minden olyan szülőt, aki szívesen segítene a szervezésben, a programok lebonyolításában vagy akár a mindennapi teendőkben.

Ne hagyjátok ki ezt a fantasztikus lehetőséget, hogy gyermekeitek egy héten át magyar nyelvi és kulturális környezetben tanuljanak, barátkozzanak és szórakozzanak! Jelentkezzetek minél előbb, hogy biztosítsátok helyeteket ebben az emlékezetes kalandban!

Várjuk a jelentkezéseteket és a találkozást!

Üdvözlettel, 

A Hollandiai Diaszpóra Iskolatábor Szervezői:
StiHon
Amstelveeni Magyar Ovisuli
Hágai Magyar Óvoda és Iskola
Kincskereső Oskola